воскресенье, 10 мая 2015 г.

Функціональна асиметрія мозку

 Перевірка домашнього  завдання  . Актуалізація  опорних    знань.
Визначте тип темпераменту . Виберіть правильний  варіант  відповіді .

Ви знаєте, що великі півкулі головного мозку розділені глибокою передньо-задньою щілиною на ліву і праву частини. У її глибині розміщується перемичка. З’єднує частини мозолисте тіло. Права півкуля керує органами лівої частини тіла й отримує інформацію з простору зліва. Ліва півкуля регулює роботу органів правої частини тіла і сприймає інформацію з простору справа. Головна особливість мозку людини полягає в тому, що права і ліва півкулі функціонально різні.
Функціональна асиметрія мозку — це складна властивість мозку, що відображає розходження в розподілі нервово-психічних функцій між правою і лівою півкулями. Формування і розвиток цього розподілу відбувається в ранньому віці під впливом комплексу біологічних та соціокультурних факторів. Функціональна асиметрія півкуль є однією з причин існування у людини певної структури психіки.
Асиметрія головного мозку (від грецьк. а — заперечна частка, symmetria — пропорційність) — одна з фундаментальних закономірностей організації півкуль головного мозку, яка виявляється не лише в морфології, а й в асиметрії психічних процесів. Ця особливість є характерною і для тварин.
Залежно від асиметрії головного мозку людей поділяють на чотири групи
Розгляньте малюнок «Функціональна спеціалізація великих півкуль» та встановіть центри, розташовані в кожній півкулі
Завдання на визначення коефіцієнта функціональної асиметрії мозку 
Міні-експеримент "Моя самооцінка" 

Комментариев нет:

Отправить комментарий